‘PL-clubs moeten 820 miljoen terugbetalen bij niet afmaken van competitie’

Mocht de competitie in de Premier League niet worden afgemaakt dan moeten de 20 clubs in totaal 820 miljoen euro terugbetalen aan TV-gelden. Dit weet The Athletic te melden. Dat er nu niet wordt gespeeld kost Sky, een van de twee belangrijkste omroepen (BT Sport is de andere, nvdr.), dagelijks veel geld. Niet alleen omdat Sky geen abonnementsgeld kan innen, maar vooral omdat er niets te verdienen valt aan reclames en advertenties.

Donderdagochtend heeft er op het hoofdkantoor van de Premier League in Londen een crisisoverleg plaatsgevonden. Daarin kregen de clubs meegedeeld dat zij 762 miljoen pond terug moeten betalen als het seizoen niet kan worden afgemaakt.

Clubs uit de Premier League krijgen twee keer per jaar televisie-inkomsten overgemaakt: in februari en in augustus. Vorige maand hebben zij dus een bedrag gekregen voor tot het einde van het seizoen. Veel clubs hopen de resterende wedstrijden desnoods achter gesloten deuren af te werken, zodat er in ieder geval inkomsten gegenereerd worden.

 

 

Het bericht ‘PL-clubs moeten 820 miljoen terugbetalen bij niet afmaken van competitie’ verscheen eerst op Voetbal4U.BE.WED EN KIJK LIVE NAAR ALLE WEDSTRIJDEN UIT DE PRO LEAGUE EN PROXIMUS LEAGUE BIJ UNIBET.BE! (KLIK HIER VOOR ALLE INFORMATIE!)

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE CLUB OP FACEBOOK!